06/10/2022

🏃 Fa cinc anys Ulldecona va ser dels primers municipis en posar en marxa el projecte FitJove, un programa de promoció d’exercici físic en l’adolescència, promogut per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), el Consell Català de l’Esport (CCE), l’Institut Manuel Sales i Feré, la coordinació tècnica de la Fundació Esportsalut i la col.laboració de l’Ajuntament d’Ulldecona.

La pandèmia va provocar la paralització d'aquests i altres projectes en l'àmbit de la joventut, però un cop superada aquesta etapa, poc a poc es van recuperant totes les iniciatives en marxa.

👣 El FitJove s’adreça principalment a adolescents de 4t d’ESO (15-16 anys), de centres educatius que estiguin adherits al Pla Català d’Esport a l’Escola. També hi poden participar, si hi ha places disponibles, els nois i noies de 16 a 18 anys.

Els objectius del programa són la prevenció del consum de drogues entre adolescents mitjançant la promoció d’activitats esportives, crear una oferta atractiva d’exercici físic com a opció saludable d’ocupació del temps d’oci i acompanyar els nois i noies en el pas de l’esport escolar a l’esport comunitari, fomentant també la participació dels que no practiquen esport escolar.

La planificació estableix dos fases. La primera, que ha començat aquesta setmana, dins horari escolar, amb una sortida didàctica de l’àrea d’Educació Física, sota la coordinador del professor Paco León, al pavelló poliesportiu. Els i les joves han pogut conèixer així la instal·lació esportiva (espais i maquinària.) i un tast d’activitats dirigides (fitness adaptat). En una segona fase, en horari extraescolar, hi ha previstes activitats dirigides en centres esportius, dos tardes de la setmana i/o caps de setmana i opcions de pràctica variades.

També us pot interessar

Comments are closed.