29/09/22

Segons informen Agbar i l’Ajuntament d’Ulldecona, en les darreres hores s’ha recuperat la normalitat en el subministrament d’aigua potable i aquesta torna a ser apta per al consum de boca.

👉 La setmana passada es va procedir a la instal·lació d’una planta d’òsmosi invertida per filtrar l’excés de nitrats detectats des de principis del mes d’agost tal com ja va explicar l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. Després de la seva posada en marxa i un cop ajustats els paràmetres de funcionament, durant els darrers dies s’han fet les analítiques pertinents per tal de comprovar que la xifra està per sota dels 50mg/l tal com marca la normativa vigent.

🚰 Les darreres analítiques es troben en 41 mg/l al dipòsit de capçalera d’Ulldecona, motiu pel qual es va procedir ja ahir a fer la comunicació al Departament de Salut i es procedeix ara a informar a la població que l’aigua que se subministra ja és apta per al consum de boca. Els propers dies es procedirà a la retirada dels punts de subministrament gratuït situats a la plaça Diputació, passeig de la Via, plaça Catalunya (carretera la Sénia) i avinguda Escoles.

✅ A partir d’ara els tècnics de l’Ajuntament i Agbar, amb l’acompanyament de l’Agència Catalana de l’Aigua i les altres administracions implicades, avaluaran la viabilitat de mesures definitives per resoldre el problema de l’excés de nitrats i garantir el subministrament als diferents nuclis del municipi.

També us pot interessar

Comments are closed.