07/06/22

El projecte Temps de Cavalls, del psicòleg Pere Clotet,  es va engegar fa una dècada per aconseguir efectes beneficiosos en la salut mental mitjançant el contacte amb els cavalls i l’entorn natural.

Fins ara, les teràpies assistides amb cavalls es feien a Temps de Terra, situat a la finca de la Vall de Cabiscol, a Amposta. Ara, amb l’adquisició d’aquest nou terreny a la Galera es continuaran oferint aquestes sessions dirigides tant a persones individuals com a grups, a més de diversificar serveis.

Clotet ha explicat que “l’equinoteràpia també està especialment indicada per a persones autistes i amb TDAH. El 80% dels usuaris tenen aquest diagnòstic. Els efectes sobre el TDAH són molt fàcils de veure. Per estar al costat d’un cavall has d’estar tranquil, això als més petits els ajuda molt. Als usuaris amb dèficit d’atenció els indueix motivació. El que tractem en consulta ho podem passar a aquest escenari“.

Temps de Cavalls ofereix sessions d’equinoteràpia, però en els pròxims mesos preveuen ampliar la seva oferta i col·laborar també amb professionals de les teràpies alternatives.

També et pot interessar

Comments are closed.