29/06/22

Mulet lamenta que el Govern opte per la via escapista i les bones paraules, però sense assumir un sol compromís amb els grafitis de les fortificacions de Peníscola titularitat de l'Estat o la cova de Bolomor(Tavernes de la Valldigna)

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat la poca predisposició malgrat les bones paraules “perquè res canvie” del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, en qüestions de responsabilitat de l'Estat en elements patrimonials radicats en el territori valencià que li ha traslladat el portaveu de Compromís. Sense assumir un sol compromís, Iceta s'ha dedicat a reiterar que “per als serveis del ministeri segueix sense estar resolta la qüestió de la titularitat del castell de Peníscola i això ens suposa un impediment a l'hora d'actuar en el patrimoni” i que no exclou cap possibilitat per a la salvaguarda d'un patrimoni tan important com és el de la ciutat del Papa Luna.

Després de la rèplica de Mulet, en la qual ha enlletgit al ministeri que hagen de ser “els ajuntaments de grandària mitjana els qui hagen d’afrontar despeses per a qüestions que no són de la seua competència, el que em preocupa. Espere que el seu compromís es materialitze i actuen de forma decidanada per a protegir aquests gravats i l'estabilitat de les muralles”, Iceta ha anunciat que la intenció del Ministeri passa per la utilització del 2% cultural per a abordar una actuació global en el conjunt arquitectònic de Peníscola.

També et pot interessar

Comments are closed.