17/06/22

Aquest dilluns dia 13 de juny l’alcalde de Campredó, Damià Grau, el regidor d’Urbanisme, Roger Ripoll, i Gerard March, regidor de Governació, es van reunir amb responsables d’Adif de forma telemàtica per parlar sobre el projecte del viaducte que ha d’eliminar el pas a nivell de la via fèrria en el seu pas pel poble. D’Adif hi havia la presidenta, Maria Luisa Domínguez González i Jesús Campo, director general de Negocio y Operaciones Comerciales de Infraestructuras Ferroviarias. A més, en aquesta trobada també hi van participar la diputada flixanca d’ERC, Norma Pujol, i la senadora deltebrenca, també d’ERC, Vanessa Callau.

El consistori campredonenc diu que aquesta situació arrenca a principis dels anys 90, però que no en tornen a saber res fins a principis del 2022, moment en què Adif publica la relació d’expropiacions de terrenys per a l’execució del viaducte. La presidenta d’Adif, Maria Luisa Domínguez, ha exposat en la trobada que ara el projecte ja està en una fase avançada i assegura que el 2019 es van posar en contacte amb l’Ajuntament de Tortosa per parlar-ne i que aquest va donar el vistiplau al projecte actual. Davant aquesta notícia, l’alcalde Damià Grau indica que en cap moment Campredó ha tingut coneixement d’aquests contactes i que si l’ajuntament hagués estat consultat, mai no hauria donat el vistiplau a una infraestructura que, segons afirma, “és perjudicial per al conjunt de la ciutadania i que ha causat i causa tant malestar entre els veïns i les veïnes”.

Malgrat això, Domínguez s’ha compromès a fer una reunió amb els tècnics d’infraestructures i els tècnics municipals de Campredó per valorar possibles projectes alternatius, ja que el consistori vol proposar una alternativa “molt menys agressiva i amb menys afectació per a l’entorn”.

A la mateixa reunió s’ha posat sobre la taula la situació actual de l’estació de ferrocarril de Campredó. En els últims mesos la teulada s’ha esfondrat, fet que agreuja el perill d’enfonsament de tot l’edifici, i que el que s’ha fet és tancar perimetralment l’accés a l’edifici. L’Ajuntament ha recordat a Adif que aquest equip de govern ja va demanar la cessió de l’edifici l’any 2016. En aquell moment no es van acceptar les condicions plantejades per Adif perquè “no s’adaptaven pel que fa als anys de cessió i al preu del lloguer a les necessitats i possibilitats del poble”.

Així mateix, la degradació de l’edifici s’ha accentuat i que, per tant, rehabilitar-lo suposaria una inversió més gran que la que es va plantejar el 2016. Des de Patrimoni d’Adif s’explica que els terminis de cessions d’aquestes infraestructures a 20 anys més carència son fàcilment prorrogables i que, en conseqüència, els terminis de sessió no haurien de ser un impediment. L’Ajuntament de Campredó i Adif s’han compromès a reprendre contactes per negociar la cessió d’aquest espai emblemàtic.

També et pot interessar

Comments are closed.